1. Anasayfa
  2. Vize Nasıl Alınır?

Japonya Gezi Rehberi ve Vize İşlemleri Hakkında Her Şey

Japonya Gezi Rehberi ve Vize İşlemleri Hakkında Her Şey
0

Doğu Asya’da yer alan Japonya kalabalık ülkelerden biridir. Japonya yaklaşık 130 milyon nüfusa sahiptir. Her yıl milyonlarca insan Japonya’ya hem turistlik hem de iş amacı ile gitmektedir. Özellikle tatil amacı ile gidilecek ise en iyi tercihler arasında yer almaktadır. Japonya’da eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Japonya’ya gitmek isteyen birçok kişi ülkeye nasıl gideceğini bilememekte ve bu konuda detaylı bir araştırma yapmaktadır. Yazımızda aradığınız birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Japonya Yeme /İçme Kültürü

Japonya Yeme /İçme Kültürü de Japonya’ya gitmek isteyen kişilerin aslında en çok merak ettiği konular olduğu bilinmektedir. Japonlar için yemek kültürünü etkiyen en önemli faktörlerden biride yemeklerin sunum şeklidir. Japonlar hazırladıkları yemeklerin göze hitap etmesini isterler.

Hepimizin bildiği üzere ülkede en çok tüketilen gıda ürünlerinden biri pirinçtir. Japonlar hemen hemen her yemeğin yanında pirinç tüketmektedir. Hatta sabah, öğlen ve akşam pirinç tükettiklerini söylesek yeridir.

Çiğ balıklar ve soya sosu kullanılarak hazırlanan yiyeceklerde Japonların tükettikleri yiyecekler arasındadır. Sushi, udon, okonomiyaki, sukiyaki ve soba en lezzetli Japon yiyecekleri arasında yer almaktadır.

Japonya sokaklarında sokak yemekleri de oldukça meşhurdur. Gezi sırasında acıktığınızda birçok noktada kolayca sokak yemekleri bulabilirsiniz. Sokak yemekleri arasında en meşhur olan ise dev istiridye balıklarıdır. Bu lezzet istiridye kabuklarını ikiye ayırarak çiğ olarak tüketilmektedir. Fugu sashimi, dev deniz tarağı, hashimaki, takosen ve papağan balığı da Japonya sokaklarında bulabileceğiniz yiyeceklerden sadece bazılarıdır.

Japonya Ucuz Mu?

Bu sorular Japonya’ya gitmek isteyen kişilerin merak ettiği sorulardır. Japonya’nın dünyanın en pahalı şehirlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Tokyo için rakamlar oldukça yüksek. Tokyo’dan ev kiralamak isterseniz bütçeniz zorlanabilir. Ancak Tokyo merkezden uzaklaştıkça fiyatlarda düşüş göstermekte.

Japonya’da yemek fiyatları da yine bölgelere göre değişiklikler göstermektedir. 500 ile 1000 yen arasında tam öğün yemek yiyebileceğiniz ucuz restoranlar bulabilirsiniz. Bu restoranlarda ramen, donburi, bibimbap, hamburger ve daha birçok çeşit bulunmaktadır.

Japonya’da çoğu yerde kredi kartı geçmediğini belirtelim. Özellikle kartınız Japonya’ya ait değilse asla kabul edilmemektedir. Bu nedenle Japonya geziniz sırasında mutlaka yanınızda nakit para bulundurmanız gerekecektir.

Japonya’ya Ne Zaman Gitmeli?

japonya
japonya

Ülkeye özellikle turistlik amaç ile giden kişiler için gidilen zaman oldukça önemlidir. Birçok kişi seyahate çıkmadan önce gideceği ülkenin hava durumunu dikkate almaktadır.

Japonya seyahatleri için en uygun zaman dilimlerinin mart sonu ile nisan ayı başının ya da eylül ve kasım ayları arası olduğunu söyleyebiliriz. İlkbaharda Japonya sakura ağaçları ile kaplıdır. Sonbahar ayları ise ülkede ılıman geçmektedir. Özellikle sonbahar aylarında seyahat etmek çok iyi olacaktır. Ocak ve şubat ayları ise ülkenin en soğuk havalarıdır.

Japonya’da Başlıca Gezilecek Yerler

Büyük okyanusta bulunan Japonya en çok turist ağırlayan büyük ülkelerden biridir. Japonya’ya özellikle ilk kez gidecek olan kişiler nereleri gezip görmesi gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip değildir. ‘Doğan Güneşin Ülkesi’ olarak bilinen Japonya’da gezilmesi gereken birçok mekân bulunmaktadır. Özellikle başkent Tokyo’da iseniz gezecek yerlerin listesini şimdiden hazırlayın deriz.

Meiji Tapınağı Japonya’da başlıca gezilecek yerler arasında ilk sırada yerini alıyor. Meiji tapınağı günümüzde Yoyogi Park olarak isimlendirilmektedir. Tapınak yaklaşık 70 hektarlık bir ormanlık alan içerinde yer almaktadır.

Tapınağın yapımı ise 1920-1926 yılları arasından bitmiştir. Gözleri dolduran görkemli manzarası ile ünlü olan bu tapınak “Naien” ve” Gaien” isimli iki bölgeden oluşmaktadır. Naien bölümünde kraliyet hazineleri muhafaza edilirken Gaien bölümünde ise, imparatorların yaşamını anlatan resim galerileri ve spor kompleksleri yer almaktadır.

Sensoji Tapınağı, Tokyo’nun merkezinde yer alan ve turistlerin göz bebeği olan bir mekandır. Bu tapınak en eski dini yapı konumundadır. Tapınağın yapımına ise iki kardeşin 628 yılında Sumida Nehrinde balık avlarken tanrıça Kanon’un heykelini bulamaları sonucu karar verilmiştir.

Hiroşima anıtı da Japonya’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Amerika tarafından ikinci dünya savaşı sırasında Japonya’ya atılan bomba sonucunda hayatını yitirmiş insanların anısına dikilmiştir. İnsanlar buraya gelerek bomba sonucu hayatını kaybeden kişileri anmaktadır.

Uluslararası Barış Merkezi, 1991 tarihinde açılmıştır. “Barış Osaka” adıyla da bilinen merkez, barışın insanlık üzerindeki önemine vurgu yapılması amacıyla inşa edilmiştir. Japonya’da mutlaka uğramanız gereken bu merkezin görüntüsü de görenleri kendine hayran bırakıyor.

Dotonbori bölgesi de Japonya’da görülmesi gereken muhteşem yerler arasında bulunmaktadır. Burası şehrin en işlek noktalarından biridir. Dotonbori kanalı boyunca uzanan cadde de birçok mağaza ve eğlence merkezleri yer almaktadır. Burada birbirinden güzel restoranlar ve gece kulüpleri de bulabilirsiniz. Osaka turunuzda bu bölgede harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Nishinomaru bahçesi, Osaka kalesinin batısında yer almaktadır. Burası Osaka’nın en güzel bahçelerinden sadece biridir. Bu bahçede büyük bir çim bahçesi, 600’e yakın vişne ağacı, eskiden otel olarak hizmet veren bir konuk evi ve çay evi bulunmaktadır.

Osaka halkı bu bahçeye sürekli olarak gelmektedir. Bahçe her mevsimde başka bir renge bürünmektedir. Ancak bahçenin en güzel olduğu zaman elbette bahar dönemidir. Vişne toplama sezonu Japonya’da adeta bir gelenek haline gelmiştir. Bu dönemde bahçe binlerce turist ve ziyaretçi ağırlamaktadır.

Japonya’da Nerede Kalınır?

japonya

Dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Japonya, devasa alışveriş merkezleri ve modern yapıları ile turistlerin en favori ülkeleri arasında yer almaktır.

Japonya’ya geldiğiniz zaman konaklayabileceğiniz birçok otel bulunmaktadır. Ayrıca Japonya’da otellerin yanı sıra konaklayabileceğiniz kapsül otellerde bulunmaktadır. Japonya’da dilerseniz lüks otellerde dilerseniz de bütçenize daha uygun oteller bulabilirsiniz. Japonya’ya gittiğiniz zaman konaklayabileceğiniz bazı oteller şunlardır:

l Hotel Spa an Shinjuku Kabukicho: Otel Tokyo’nun Shinjuku bölgesinde yer almaktadır. Otelde, ücretsiz internet, havaalanı servisi, oda servisi, 24 saat açık resepsiyon hizmetleri yer almaktadır. Oldukça lüks olan bu otelin gecelik fiyatları ise 700-750 Euro arasında değişmektedir.

l Tokyostory: Eğer bütçenize daha uygun bir otel arıyorsanız bu otel tam size göre. Otelde klima ve ısıtma gibi hizmetler bulunmaktadır. Otelin gecelik fiyatları ise 44 ile 55 Euro arasında değişiklik göstermektedir.

l Apa Hotel Asakusa Tawaramachi: Otel, Tokyo’nun Asakusa bölgesinde yer almaktadır. 3 yıldızlı otelde çamaşırhane, restoran, Wi-Fi, oda servisi, 24 saat açık resepsiyon gibi hizmetler yer almaktadır. Otelin gecelik fiyatları ise 205- 240 Euro arasında değişmektedir.

l Hotel Trusty Shinsaibashi: Otel Osaka’nın Shinsaibashi bölgesinde yer almaktadır. 4 yıldızlı otelde ücretsiz internet, kahvaltı, otopark, bar ve sigara içilmeyen oda hizmetleri yer almaktadır. Otelin gecelik fiyatları ise 160 ile 193 Euro arasında değişiklik göstermektedir.

l Sarasa Hotal Shinsaibashi: Otel Osaka’nın Shinsaibashi bölgesinde yer almaktadır.3 yıldızlı olan otelde ücretsiz internet, kahvaltı, asansör, restoran ve sigara içilmeyen oda hizmetleri yer almaktadır. Otelin gecelik fiyatları ise 123 Euro ile 139 Euro arasında değişiklik göstermektedir.

l Hotel Shirobara Inn Asakusa: Otel Tokyo’nun Asakusa bölgesinde yer almaktadır. Otelde çamaşırhane, asansör, restoran, ücretsiz Wİ-Fİ, havaalanı servisi, oda servisi ve 24 saat açık resepsion hizmetleri yer almaktadır. Otelin gecelik fiyatları ise 340- 350 Euro arasında değişiklik göstermektedir.

l Hotel Hokke Club Asakusa: Otel Tokyo’nun Asakusa bölgesinde yer almaktadır. Asakusa’da daha uygun fiyatlı bir otel arıyorsanız bu otel tam size göre. Otelde sigara içilmeyen oda, asansör, çamaşırhane, oda servisi, Wİ-Fİ ve 24 saat açık resepsion hizmetleri verilmektedir. Otelin gecelik fiyatları ise 125 ile 135 Euro arasında değişiklik göstermektedir.

l Welina Hotel Dotonbori: Otel Osaka’nın Dotonbori bölgesinde yer almaktadır. 3 yıldızlı otelde ücretsiz internet, otopark, sigara içilmeyen oda ve kahvaltı gibi hizmetler mevcuttur. Otelin gecelik fiyatları ise 165- 185 Euro arasında değişiklik göstermektedir.

Japonya’da Ulaşım

Dünyada raylı sistemlerin bakımından en gelişmiş ülkesinin Japonya olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ülkenin dört bir yanı raylı sistemlerle döşenmiştir. Ayrıca bu sistem oldukça dakik çalışmaktadır. Japonya’da ulaşım diğer ülkelere göre biraz daha kolaydır diyebiliriz. Üstelik Japonya’daki taksi ve otobüs şoförleri de oldukça naziktir ve ellerinde her zaman beyaz eldivenleri takılıdır.

Japonya’da yollar için çok para harcanmıştır. Japonya’da trafik bilindiği üzere soldan akmaktadır. Japonya halkı enerji verimliliğine teşvik etmek için araba sahibi olmak isteyenlerden belirli bir ücret talep etmektedir. Bunun haricinde benzine de yüklü miktarlarda vergiler uygulanmaktadır. Bu nedenler şehir içi seyahatlerinizi toplu taşıma araçları ile yapmak sizin için hem hızlı hem de ekonomik bir seçenek olacaktır.

Japonya Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Japonya’ya gidecek olan kişiler gitmeden önce vize işlemlerini halletmeleri gerekmektedir. Ancak birçok kişi vize işlemlerinin nasıl yapıldığını bilmemektedir.

Vize başvuru işleminiz için ilk önce Japonya konsolosluğundan randevu almanız gerekmektedir. Randevu alındıktan sonra gerekli evraklar eksiksiz olarak hazırlamalı ve en geç randevu saatine kadar eksikler tamamlanmalıdır.

Unutmayın ki dosyanızda bulunan eksik bir evrak vize işlemlerinizin uzamasına neden olacaktır. Vize başvuruş işlemlerinize seyahatinizden en az 1 ay önce başlamanızı tavsiye ederiz. Çünkü vize işlemleri bazen konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak uzayabilmektedir.

Japonya Vize Evrakları Nelerdir?

Japonya vizesi almak isteyen kişiler için gerekli evraklar seyahatin amacına göre değişiklik göstermektedir. Bu durumda da alınacak vizenin türüne göre evraklar değişiklik gösterecektir. Ancak normal bir seyahat için almanız gereken bazı evraklar vardır.

Japonya vizesi almak için dosyanızda bulunması gereken evraklar şunlardır:

  • l Japonya Vize Başvuru Formu
  • l Pasaport
  • l Kimlik fotokopisi
  • l Banka cüzdan özeti
  • l Uygunluk belgesi
  • l 2 adet fotoğraf
  • l Seyahat sağlık sigortası

Japonya Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

Japonya konsolosluğu vize verirken sizden bazı şartları yerine getirmenizi isteyecektir.

Konsolosluğun vize verirken aradığı şartlardan biri pasaportunuzun geçerlilik süredir. Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Diğer bir şart ise Japonya vize başvuru formunu mutlaka şahsi olarak doldurulmasıdır. Bu işlemi sizden başkası yapmamalıdır. Son olarak dosyanızdaki evrakların tarihleri mutlaka güncel olmalıdır. Güncel olmayan dosyalar işlemlerinizin uzamasına ve vizenizin geç çıkmasına neden olacaktır.

Japonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize başvurusunda bulunan kişiler vize işlemlerinin ne zaman sonuçlanacağını merak eder.

Dosyanızda eksik bulunmaması ve tarihlerinin güncel olması ile ortalama 5 ile 7 gün iş günü içerisinde sonuçlanacaktır. Ancak bazı zamanlarda konsolosluğun yoğun olması veya resmî tatillerin olması bu sürecin uzamasına neden olacaktır. Japonya seyahatinizin aksamaması için işlemlerinize en az 1 ay önce başlamanızı tavsiye ederiz.

Japonya Vize Ücretleri

Alacağınız vize türüne göre ücretler değişiklik göstermektedir. Bazı vizelerin ücretleri şu şekildedir:

  • Japonya genel giriş vizesi: 190 TL
  • Çoklu giriş vizesi: 375 TL
  • Transit vize: 45 TL

Japonya’nın Vize İstediği ve İstemediği Ülkeler

japonya

Türk vatandaşları için vize zorunludur. Ancak Japonya’nın vize istediği ve istemediği bazı ülkeler bulunmaktadır.

l Amerika Birleşik Devletleri

l Andora

l Arjantin

l Almanya

l Avusturya

l Belçika

l Bulgaristan

l Çekya

l Finlandiya

l Hırvatistan

l Hollanda

l İtalya

l Macaristan

l Portekiz

l Romanya

l Slovakya

l Fransa

l GKRY

l Slovenya

l Yunanistan

l Avustralya

l Bahamalar

l Danimarka

l Estonya

l El Salvador

l Güney Kore

l Honduras

l Malta

l Polonya

l Hong Kong

l İsrail

l Kanada

l Kuzey Makedonya

l Kosta Rika

l Malezya

l Meksika

l Monako

l San Marino

l Sırbistan

l Singapur

l İrlanda

l İspanya

l İsveç

l Şili

l Tayvan

l Tunus

l Türkiye

l Uruguay

l Letonya

l Litvanya

l Lüksemburg

l Yeni Zelanda

Japonya Vize Başvuruları Ne Zaman Açılacak?

Birçok kişi vize başvurularının ne zaman yapılacağını merek etmektedir.

Ankara Büyükelçilikten yapılan açıklamaya göre 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren Japonya seyahatlerinde vize zorunluluğu gelmiştir. Ancak pandemi nedeni ile şu an da Japonya vize başvurularını kabul etmemektedir.

Japonya Vize Türleri

Türk vatandaşları için kısa süreli kalışlar haricindeki ziyaretler için vize istemektedir. 7 vize türü bulunmaktadır. Japonya’ya gidiş amacınıza göre vizenizi almanız gerekmektedir.

Japonya Turistik Vizesi

Turistlik amaç ile giden kişilerin alması gereken vize türüdür. Vizenin geçerlilik süresi 90 gün ile sınırlandırılmıştır. Turistlik vize almak için Japonya konsolosluklarına gerekli evraklarla başvuru yapmanız gerekmektedir.

Japonya Ticari Vize

Japonya’ya fuar katılımı veya iş gezisi gibi amaçlarla seyahat etmek isteyen kişilere verilen vize türüdür. Eğer seyahatiniz 3 aydan kısa sürecekse Japonya sizden vize talep etmez. Ancak 3 aydan uzun sürecek ziyaretlerde vize almanız gerekmektedir.

Japonya Fuar Vizesi

japonya

Fuar için giden kişilerin aldıkları vize türüdür. Bu vizeyi alabilmek için gerekli evraklar ile konsolosluklara başvurulması gerekmektedir.

Japonya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi

Arkadaşlarını veya yakınlarını ziyaret etmek için giden kişilere verilen vize türüdür. Ziyaret süreniz 90 günü aşmayacaksa Japonya sizden vize talep etmez. Ancak 90 günden uzun kalacaksanız Japonya vize isteyecektir. Gerekli evraklarla Japonya konsolosluklarına başvuru yaparak vizenizi alabilirsiniz.

Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vize

Japonya’ya öğrenim ve staj için gidecek kişilere verilen vize türüdür. Bu vizeye başvuru yapabilmek için davet mektubuna ihtiyaç vardır.

Öğrenim ve staj vizesi 90 günü geçmeyecekse Japonya vize istemez. Ancak 90 günden uzun kalacaksanız Japonya vize isteyecektir. Gerekli evraklarla Japonya konsolosluklarına başvuru yaparak vizenizi alabilirsiniz.

Japonya Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Vizeyi alabilmek için davet eden kurumdan davet mektubu almanız gerekmektedir. Eğer ziyaretiniz geçmeyecekse Japonya vize istemez. Ancak 90 günden uzun kalacaksanız Japonya vize isteyecektir. Gerekli evraklarla Japonya konsolosluklarına başvuru yaparak vizenizi alabilirsiniz.

D Tipi (Uzun Süreli) Vize

90 günden uzun süre kalacak ve Japonya’ya yerleşecek olan kişilere verilen vize türüdür. Gerekli evraklar eksiksiz bir şekilde tamamlanarak konsolosluklara başvuru yapılarak alınır.

Japonya Transit Vizesi

Japonya üzerinden başka bir ülkeye geçmek isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Ancak Japonya bu vizeyi sadece eski tip nüfus cüzdanı kullanan kişilerden talep etmektedir.

Pasaport ve kimlik kartınız yeni ise transit vizesi almadan seyahatinizi yapabilirsiniz. Japonya transit vize alabilmek için bazı evraklar talep etmektedir. Transit vizesi almak için gerekli evraklar şu şekildedir.

l 1 adet fotoğraf

l Onaylı ikametgâh belgesi

l Yenilenme gerektirmeyen pasaport

l Seyahat sağlık sigorta poliçesi

l Pasaport

Japonya Vize Başvuru Merkezi Nerededir?

Japonya vize başvurusunda bulunacak olan birçok kişi vize başvuru merkezlerini bilmemektedir.

  • Japonya İstanbul Başkonsolosluğu: Kocaeli, Kütahya, Manisa, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Bilecik, İstanbul, İzmir, Muğla, Sakarya’dır.
  • Japonya Büyükelçiliği: Tüm Türkiye

Bu iki konsolosluğunda yetki alanları ayrı ayrı belirlenmiştir. Vize başvurularınızı sorumlu konsolosluklardan yapılması gerekmektedir. Bu konsolosluklar hafta içi saat 09.00- 13.00 ve 14.30- 17.30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Vize başvurusuna yapmaya gitmeden önce online randevu almayı unutmayınız. Aksi taktirde konsolosluğa gittiğiniz zaman işlemleriniz yapılmayacaktır.

Dubai Vize İstiyor Mu? yazımız ilginizi çekebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir