Tüp bebek transfer sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenler, transfer işlemi gerçekleştirilen kişinin ve bebeğin sağlığı için oldukça önemlidir. Özellikle transfer sonrası uçak yolculuğu yapacak olanlar bu konuyu daha fazla merak etmektedir. Çoğu kişi transfer sonrası yolculuğu doğru bulmasa da doktorların uygun görmesi halinde kısa süreli seyahatler yapılabilmektedir.
Tüp bebek tedavisi ve transfer süreci oldukça stresli ve yorucu bir dönemdir. Tüp bebek transferinin yapılması ile birlikte anne ve babalar endişeye kapılmakta bu nedenle seyahatlerini doğum sonrasına bırakmaktadır. Annenin sağlık durumuna bağlı olarak doktor tarafından yapılacak kontroller ile bazı seyahatlerin yapılmasında sorun olmamaktadır.
Tüp Bebek Transfer Sonrası Yapılması Gerekenler
Tüp bebek transfer sürecinde uçak seyahati yapmak durumunda olanlar sıkıntı yaşanabileceği düşüncesi ile endişeye kapılmaktadırlar. Doktorların herhangi bir sakınca görmemesi durumunda uçak seyahatlerinin transfer sürecinde yapılması olumsuzluk yaratmamaktadır. Bununla birlikte transfer sonrası bazı durumlara daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir.
Tüp bebek transferinin yapılması ile transfer sonrasında yapılacak özel bir işlem bulunmamaktadır. Genel itibari ile transferin yapılmasının ardından yaklaşık yarım saat sonrasında çiftler evlerine gönderilmektedir. Bununla birlikte çiftlerin 2 ya da 3 saatlik kısa süreli seyahat etmesinde sakınca görülmemektedir.
Tüp bebek transfer sonrası 3 günlük bir dinlenme yeterli olacaktır. Bu sürenin ardından çiftler günlük yaşantısına devam edebileceklerdir. Hapşırma ve öksürmenin herhangi bir sakıncası yoktur. Bunun yanında bu banyo yapmak da herhangi bir soruna neden olmamaktadır. Tüp bebek transferinin ardından doktora danışmadan hiçbir ilaç tüketimi yapılmamalıdır.
Tüp bebek transfer sonrası ve gebeliğin süreci boyunca kahve, bitki çayları ve asitli içeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Bu süreçte alkol ve sigara tüketimi yapılmamalıdır. Diğer yandan aşırı yağlı ve baharatlı gıdalardan da uzak durulması gerekmektedir. Meyve sebzeler sirkeli suda bir süre bekletilip ardından durulandıktan sonra tüketilmelidir.
Gebelik sürecinde sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Bu dönemde bol miktarda meyve ve sebze tüketimi yapılmalı, protein ağırlıklı beslenmeye önem verilmelidir. Yine bu süreçte ağır kaldırmamaya ve ani hareketler yapmamaya özen gösterilmelidir.
Gebelik sürecinde enfeksiyon kapmamak için çiğ süt tüketimi yapılmamalı, etleri ise iyice piştikten sonra tüketmek gerekmektedir. Spor yaparken yüzme sporu enfeksiyona neden olabileceğinden bu spordan da uzak durulması gerekir.
Stres insan sağlığını her dönem etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Normal yaşamda olduğu gibi tüp bebek transfer sonrası da stresten uzak kalmak daha sağlıklı bir gebelik süreci gerçekleşmesine yardımcı olacağı gibi doğumu da kolaylaştıracaktır. Ebeveynlerin bu süreçte daha dikkatli olmaları gerekmektedir.
Çok faydalı bir içerik olmuş. Love Musik