1. Anasayfa
  2. Seyahat Rehberi İle 6 Aşama da Hazırlık

Seyahat Rehberi İle 6 Aşama da Hazırlık

Seyahat Rehberi İle 6 Aşama da Hazırlık

Seyahat rehberi, seyahat etmeye karar verenlerin karar vermelerini kolaylaştıran en önemli etkenlerden biri olmaktadır. Bu rehber aracılığı ile iyi bir seyahat planlaması nasıl yapılır, seyahat öncesi nelere dikkat edilmeli gibi soruların cevapları kolay bir şekilde bulunabilmektedir. Diğer yandan keyifli bir huzurlu bir seyahat için önemli bir kaynak olmaktadır.

1.    Seyahat Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Seyahat öncesi nelere dikkate edilmesi sorusu seyahat planlaması yapanların cevabını en çok aradığı soruların başında gelmektedir. Seyahat öncesi ister istemez birçok eşya unutulmaktadır. Seyahat rehberi gerekli planlamanın yapılması ile birçok şeyi unutmadan daha keyifli bir tatil geçirmek mümkündür.

1.     Seyahat Listesi Hazırlanması

Seyahat rehberi için en önemli şeylerden biri seyahat listesinin detaylıca hazırlanması olmaktadır. Bunun için tüm seyahat süresi boyunca gerekli olacak olan ne varsa yazılması rahat bir tatil için oldukça önemlidir.

thumbnail
Vize İsteyen ülkeler hangisi?
Bulgaristan Vize İstiyor Mu? 10 Soruda Bulgaristan Vizesi

2.     Rezervasyon Yapılması

Tatil keyfinin gölgelenmemesi ve olası sürprizlerle karşılaşmamak için önceden otel rezervasyonun yapılması gerekmektedir. Böylece daha güvenli bir tatil yapıldığı gibi erken rezervasyon indirimi gibi birçok indirimden yararlanma imkanı olacaktır. Seyahat rehberi bu durumda en çok göre düşen kaynaklardandır.

3.     Hava Durumunun Takibinin Yapılması

Seyahate çıkılmadan önce mutlaka hava durumunun takip edilmesi ona göre yola çıkılması gerekmektedir. Keyifli bir tatil planlayanlar için bu durum büyük önem taşımaktadır.

Seyahat Rehberi İle 6 Aşama da Hazırlık
Seyahat Rehberi İle 6 Aşama da Hazırlık

4.     Pasaport Kontrolünün Yapılması

Tatil tercihi yurt dışı olarak yapacak olanların pasaport kontrollerini önceden yapmaları, pasaportun ne kadar bir süre daha geçerli olacağını takip etmeleri gerekmektedir. Pasaport süresinin dolması halinde yeni pasaport başvuru süre zaman alacağından bu durumun seyahat planlamasının ilk aşamamasında yapılması gerekir.

5.     Valizleri Eksiksiz Doldurmak

Valizler seyahatlerin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Bu nedenle tatil süresinde kullanılacak eşyaların tamamının yerleştirilmesi, tatil sürecinde mağduriyet yaşamanın da önüne geçecektir.

6.     Önemli Evrakların Yanına Alınması

Bazı evraklar kişiler için hayati bir önem taşımaktadır. Önemli olduğu düşünülen eşyalar mutlaka yanına alınmalı, çalınma ve hırsızlık riski de göz önüne alınarak ona göre bir planlama yapılmalıdır.

7.     Kredi Kart Kullanımı

Kredi kartları yurt içinde kullanılabilmekte, yurt dışında kullanmak için kartın yurt dışında kullanıma açık hale getirilmesi gerekmektedir. Bu ince detayın unutulması tatil süresinde büyük mağduriyet yaşanmasına neden olabilecektir.

8.     Sağlık Sigortasının Yapılması

Bazı durumlarda vize alma işlemlerin de ve yurt dışı seyahatlerinde sağlık sigortası almak zorunlu tutulmaktadır. Seyahat planında herhangi bir aksaklık yaşamamak adına bu detayın da unutulmaması gerekmektedir.

YouTube video

2.    İyi Bir Seyahat Planlaması Nasıl Yapılır?

Seyahat rehberi arasında en önemli kıstaslardan biri iyi bir seyahat planlaması yapmaktır. İyi bir seyahat planlaması kişinin hayalini kurduğu tatili gönlünce yaşaması için iyi bir rehber olacaktır.

  • Kalınacak yerin belirlenesi,
  • Gezi rotasının belirlenmesi,
  • Seyahat edilecek zamanın belirlenmesi,
  • Seyahat bütçesinin planlanması,
  • Ne kadar süre kalınacağının kararlaştırılması,
  • Hangi yolla ulaşım yapılacağının kararlaştırılması,
  • Nerelere gidilir, nerelerde ne yenir gibi soruların cevaplarının bulunması.

3.    Tatil Bavulu Nasıl Hazırlanır?

Tatile gitmenin oldukça güzel bir fikir olmasının yanında tatil valizi hazırlamak da bir o kadar yorucu ve zaman alıcıdır. Bu anlamda iyi bir seyahat rehberi ihtiyacı duyulmaktadır. Tatil bavulunun nasıl hazırlanacağının biliniyor olması, o telaş içerisinde eşya unutmayı en aza indirecektir.

  • Gidilecek yere bağlı olarak tatilde daha çok hangi aktivitelerde bulunulacağı göz önüne alındığında ona göre bir hazırlık yapılması gerekir. Giyilecek kıyafetlerin bu hazırlık çerçevesinde valize konması gerekir.
  • Tatil bavulundan daha fazla kullanabilmek ve verim alabilmek adına eşyaların belli bir düzen dahilinde yerleştirilmesi gerekir. Buna göre bavulun her bölgesi doldurulmalıdır.
  • Tatil süreci her ne kadar keyifli olsa da bazı durumlarda vücut yorgun düşebilmekte ve enerjisini kaybedebilmektedir. Olası bu durumun önüne geçmek için gerekli besin takviyelerinin mutlaka yanına alınması gerekmektedir.
  • Herkesin kendine ait mutlaka değerli eşyası vardır. Çalınma riskine karşı bu eşyaların yanına alınması gerekir. Bavuldan ziyade üzerinde taşınan takılar, bavul kaybedilmesi esnasında oluşabilecek olumsuzlukların da önüne geçecektir.
  • Her duruma hazır olabilmek adına yedek bir elbisenin bavula konulması, sürpriz bir gelişmede büyük bir kurtarıcı olabilecektir.
  • Tatilde rahat giyinmek en önemlisidir. Bu nedenle çok fazla dar kıyafet tercih etmek yerine bol kıyafetlerin giyilmesi, rahat bir tatil geçirmek için seyahat rehberi arasında yer almaktadır.
  • Çok fazla eşya çok fazla zahmet demektir. Bu nedenle giymeyi düşünmediğiniz kıyafetleri yanınıza almamanız rahat bir bavul taşımada oldukça önemlidir.
  • Mevsim her ne olursa olsun mutlaka ince bir ceketin bavulda yer alması gerekir. Bu sayede olası durumlarda zorluk yaşamanın da önüne geçilecektir.
thumbnail
Okumanızı Öneririz
Rüyada Tarihi Yer Görmek Nedir? 7 Farklı Yorum

4.    Tatil Bavuluna Neler Konulur?

Tatil bavulu, tatil planlaması yapanlar için büyük bir öneme sahip seyahat rehberi niteliğindedir. Tatil bavuluna konulacak olan eşyaların ihtiyaca istinaden bir liste halinde yazılması eşya unutma riskini de en aza indirecektir.

1.     Kıyafet

Tatilde kullanılacak en önemli şeylerden biri şüphesiz kıyafetler olmaktadır. Tatilde bavula konulacak kıyafetler ihtiyaca bağlı olarak bavula yerleştirilmelidir. Bu kapsamda kalınacak gün kadar iç çamaşırı, spor kıyafetler, elbise, tişört gibi kıyafetleri bavulda yer alması gerekmektedir.

2.     Kişisel Bakım Eşyaları

Kişisel bakım gerek günlük hayatta, gerekse özel hayatta her daim büyük önem taşımaktadır. Hayatı kolaylaştıran ve olmazsa olmazları arasında yer alan kişisel bakım eşyaları mutlaka bavula yerleştirilmelidir. Bunun için detaylı bir liste hazırlanabilir.

3.     Plaj Eşyaları

Deniz kenarında tatil planlayanlar tatil bavulunda bulunması en muhtemel eşyalardan biri de plaj eşyaları olmaktadır. Plaj havlusu, plaj çantası, plaj terliği gibi eşyaların tatil bavulunda mutlaka yer alıyor olması gerekmektedir.

4.     Elektronik Cihaz

Hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri elektronik eşyalardır. Telefon, bilgisayar, şarjlar, kulaklık gibi cihazlar küçük gibi görünmese de hayatı kolaylaştırma da büyük kolaylık sağlamaktadır.

5.    Yurt Dışı Seyahati Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Seyahat Rehberi İle 6 Aşama da Hazırlık
Seyahat Rehberi İle 6 Aşama da Hazırlık

Yurt içi seyahatlerinin tercih ediliyor olmasının yanında birçok kişinin tercihi de yurt dışı seyahatleri olmaktadır. Yurt dışı seyahatleri yurt dışı seyahatlerine göre daha fazla dikkat gerektirmektedir. Seyahat rehberi aracılığı ile yurt dışı seyahatleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek mümkün olmaktadır.

  • Yurt dışı seyahati yapacak olanların ilk yapması gerekenlerden biri pasaport kontrolünün yapılmasıdır. Pasaportların geçerlik süresinin kontrol ediliyor olması, tatil planlanın ileri bir tarihe alınmasının önüne geçecektir. Nedeni pasaport başvuru işlemlerinin uzun sürmesidir.
  • Yurt dışı yolculuklarında konforlu bir seyahat geçirmek isteyenlerin yanlarına az eşya almaları gerekmektedir. Az eşya çok daha fazla rahatlık demektedir.
  • Uçağın kalkma saatinden önce havaalanında olmak uçağın kaçırılması gibi olası durumların önüne geçecektir. Bu nedenle uçak kalkmadan en az 3 saat önce havaalanında bulunulması gerekmektedir.

6.    Arabayla Tatile Giderken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yurt dışı seyahatlerinde uçak yolculuğu tercih edilse de, yurt içi seyahatlerinin büyük çoğunluğu arabalar ile yapılmaktadır. Araba ile tatile giderken ne gibi durumlara dikkat edilmesi gerektiği esasında seyahat rehberi yol gösterici olmaktadır.

1.     Güvenlik Önlemlerinin Alınması

Arabayla tatil yapıyor olmak oldukça keyif vericidir. Bunun yanında en önemli şeylerden biri güvenliktir. Araç ile tatile çıkmadan önce gerekli tüm tedbirlerin alındığına dikkat edilmesi gerekir. Bunların en başında ilk yardım çantası, yangın tüpü gibi eşyaların hazırlanması gelmektedir.

2.     Güneş Gözlüğünün Alınması

Güneş her ne kadar faydalı olsa da zararlı etkileri de bir o kadar fazladır. Araç kullanırken görme kalitesini de etkileyeceğinden dolayı güneş gözlüğünün mutlaka araçta yanına alınması gerekmektedir.

3.     Yedek Kıyafet Alınması

Kişi her ne kadar kendi aracı ile yola çıksa da yolculuk esnasında herhangi bir durumun ortaya çıkması da bir ihtimaldir. Bu nedenle araca yedek kıyafet alınması büyük bir kurtarıcı olabilmektedir.

4.     Atıştırmalık Bir Şeylerin Alınması

Uzun araç yolculuklarında mide kazınması durumu muhtemel bir durumdur. Araca alınacak bazı atıştırmalıklar ile daha keyifli bir yolculuk yapmak mümkündür.

5.     Olmazsa Olmaz Su

Her daim ihtiyaç duyulan ve vücuda can veren su, yolculuklarında en önemlilerinden biridir. Gerek araç kullanan kişiler için olsun gerek araçta olan kişiler olsun araçta mutlaka su bulundurulması ve tüketilmesi gerekmektedir.

Kitap Önerisi: Ölmeden önce görülmesi gereken yerler

Seyahat rehberi her durumda seyahat etmek isteyenlere büyük bir rehberdir. Herkes tatile hazırlık sürecinde bu süreci kolaylaştıran bir kurtarıcıya ihtiyaç duyar. Bunun bir rehber aracılığı ile yapılması sorunsuz bir tatil için önemli bir kaynaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir